fredag 30 oktober 2009

Äntligen fredag

Hur kommer det sig att barn alltid vaknar tidigare när dom INTE behöver stiga upp? Fattar inte detta, men det verkar va greien med våra tjejer iaf...

En sak jag insåg igår kväll var att det INTE var särskilt bra att titta på Rosa Bandet-galan om man precis har fått diagnosen bröstcancer... Eller det kanske det är, men det kändes inte så igår. Jag var låg hela kvällen och tror jag skrämde livet av min kära Hilde som ringde. Men sånt får man nog ta ibland när man ringer mig.;-)
Jag är så glad för alla fantastiska människor som bryr sig så mycket om mig och min familj!!

Det känns att det närmar sig med operationen. Suget i magen finns där mest hela tiden just nu, och det blir säkert inte mindre eftersom tiden går. Jag fick en telefon från en tidigare kollega som har haft bröstcancer och vi pratade i över en timme. Så underbart att höra hennes tankar och känslor som i många hänseenden enbart speglar mina egna. Jag märker att jag tycker det är skönt att höra om kvinnor som haft STÖRRE tumörer än jag har, ibland också med spridning, som fortfarande lever... Låter knäppt, jag vet, men det finns alltid nån som har det värre... Och det går bevisligen att komma ut på andra sidan helskinnad....eller ja, nästan iaf!;-)
Vi tänker kanske att det ändå är bra om C kan följa med på måndag. Iaf tills de rullar in mig på op. Kanske tjejerna ändå får gå på dagis? Eller kanske nån annan kan se efter dom ett tag. Vi vet ju inte när jag ska va inne. Har en misstanke om att det inte riktigt är bra för dom att följa med och lämna av mig. Jag vet inte hur jag kommer må, men förmodligen är jag både lite nervös och ledsen. Inte en högoddsare...;-)
De kommer köra portvaktskjörtel-tekniken på mig och det betyder att jag rätt snart efter operationen kan få reda på om det är "rent" i mina lymfkjörtlar. Det känns som det absolut viktigaste just nu.

Jag har jobbat idag med. Och idag kunde vi gödsla med folk! Det händer inte så ofta så det var ju rätt trevligt;-)
Haft en skön eftermiddag med C och barnen. De är rätt mammiga nu, och vill gärna vara nära hela tiden. Jag tycker om att kramas, men jag blir rätt sliten. Det blev ändå en tidig kväll på dom. Inget idol-program ikväll. Dock för mamma o pappa;-)
Nu ska vi titta på en hyrfilm. Nåt med Nicolas Cage. Ser fram emot sovmorgon....Kanske....;-)

Sov gott gottfolk, så hörs vi imorgon!!

torsdag 29 oktober 2009

Måndag -4

I morse hade jag lyckats att ställa klockan att ringa en timme för sent...Jag är faktiskt mer än lite förvirrad just nu! Tur för mig att C skulle upp med barnen.
Jag hann i tid!;-)

Då jag hämtade tjejerna på dagis frågade Agnes det första hon gjorde; har du tagit bort tutten nu, mamma? Verkar som hon tänker mer på det än vad jag har trott. Malin(en av fröknarna) hade hittat henne gråtande i buskarna idag, och då hade det varit mig hon pratade om...
Hoppas det blir lite bättre när dom ser att jag mår bra även efter att den är borta.

Får hela tiden underbara kramar och mycket omtanke på jobbet. Jag är så tacksam för allt det! Jag måste jobba på världens bästa jobb med världens bästa kollegor!!!:-)
Det var en del att göra idag. GSP med fint väder...kul att känna att man ibland gör lite nytta!;-)

Kom hem till ferdiglagad middag. Bara att värma....min underbara man! <3
Nu blir det lite kvällsmat snart och sedan bär det i säng för tjejerna och till soffan för mig. Trött som en liten örn! Tänker minsann inte göra annat än att slappa ikväll!

Jobb igen imorgon bitti. Näst sista dagen innan operationen. Hoppas inte det dröjer för länge innan jag kan återgå till operativ tjänst.
Det känns fortfarande bra inför ingreppet. Blir nog inte riktigt nervös förrän på söndag;-) Känns liiite overkligt...

Nu ropas det högljutt efter kvällsmat.
Hörs!!

onsdag 28 oktober 2009

Lång dags färd mot natt;-)

Hjälp, vilken lång dag det har varit... Började jobba vid 06.00 i morse. Mycket trevlig jobbdag. Innan jag hämtade barnen var jag hos läkaren för att få insomningstabletter, av alla saker.
Jag har inte alls några problem med att sova, men man vet ju aldrig... Eftersom dagen D närmar sig vill man kanske ha nåt, och då är det för sent om inte det redan ligger i byrålådan! Där det för övrigt gör bäst nytta, enligt läkaren;-) Oftast räcker det ju bara med att veta att man KAN få hjälp ifall det skulle behövas. Som sagt; jag sover som en lite princessa, än så länge;-)

Har börjat ta tag i genutredningen... Finns en del människor i Norge jag måste få tag på. Lika bra att göra det direkt. Har haft mycket trevliga samtal med tante Turid igår och idag. Takk for hjelpen!!!!

Sitter egentligen och kollar en film. Lika bra att titta på de klibbiga, romantiska komedierna medans C är på jobbet;-)
Förresten har jag mutat barnen idag med film och köpburgare från Millenium...Som sagt..en lång dag har det varit;-)

Natti natt!

tisdag 27 oktober 2009

Droger.....

Har just kommit hem från besök hos narkosläkaren inför min operation på måndag. Jisses vad många (fina?) droger jag kommer få!!! ;-) Betapred, Zofran, Dridol, Stesolid och Postafen... Sedan söver dom mig med Propofol...(nån som känner igen det? Hehehe...) och ger mig Fentanyl som är typ som superstark morfin...

Som tur är har de jättebra kontroll på illamåendet efter just bröstoperationer eftersom man tydligen mår betydligt mera illa då. Nånting med att det frisätts en massa hormoner...
Ja, det blir som det blir! Jag tror det kommer bli jättebra. Det viktigaste är ju att de kan berätta goda nyheter när det gäller lymfkjörtlerna!

Nu invänter jag man och barn från dagis;-)

Förresten, ska till läkare här nere imorgon efter jobb för att få recept på insomningtabletter...ifall det skulle behövas i helgen. Just nu sover jag hur bra som helst på nätterna dock.

söndag 25 oktober 2009

Bajs-tutt...

Idag berättade jag för tjejerna. Först för Linn som blev rätt ledsen. Hon tyckte synd om mig ifall det skulle göra ont och hon var rädd för att hon skulle sakna mig alldeles för mycket när jag skulle vara borta.
Det var lite lättare med Agnes förstås. Hon fattar ju inte riktigt lika mycket, men inget fel på empatin iaf! Det har blivit många kramar och pussar från mina söta små idag. Både på kinden och på tutten...;-)

Linn kallar numera den för sjuka, äckliga bajs-tutten!
Då hon hade lagt sig kom det ju flera frågor...bl.a om de skulle SKÄRA bort den? Med KNIV? Hon var rädd för att det ändå skulle göra ont osv.
Det är inte lätt, men det är bara att svara som bäst man kan på frågorna. Jag tror på att vara ärlig, men att försöka lägga det på en nivå som hon/de kan förstå.

Känns iaf som en lättnad att ha berättat.

Annars har vi varit hon farmor o farfar idag. Fick underbar kålsoppa(!) till middag. Båda tjejerna åt jättebra.
Tyvärr var inte farmor helt frisk. Hon kände sig sämre efter ett tag och fick nog feber, så vi åkte snabbt hem. Hoppas det var den förkylningen som vi har haft och ingen svinvariant! Det vore ju rätt trist om operationen inte skulle bli av på måndag.

Nu är det läggdags. C jobbar natt och barnen ska på dagis imorgon.

tisdag 20 oktober 2009

Första staplande bloggsteg

Hejsan alla!


Här kan jag skriva av mig och om någon vill läsa så går det alldeles utmärkt.

For min norske familie og venner så vil jeg bare si at jeg sannsynligvis kommer til å skrive mest på svensk... Dere får bare väre så overbärende som dere bare kan...;-)

Idag är det lördag, och jag har stigit upp med lilla Agnes som hostar nåt förfärligt. Annars mår hon bara bra, men att sova var lite svårt. Och pappa får sovmorgon för en gångs skull!

Vi har bestämt att berätta för barnen i helgen. Dvs att mamma ska ta bort ena bröstet om en dryg vecka. Det viktigaste blir nog att förklara att jag VILL detta. Att det inte blir som något "övergrepp". Mitt bröst är sjukt, därför måste det bort.

Annars ska vi mysa med våra goda vänner Åsa o Jocke ikväll. Om inte Truls har blivit sjuk, vill säga... Han var superhes redan igår.

Så...på med kläderna och kanske väcka min snälla man.

Hörs!