fredag 17 september 2010

Oj...vad länge sedan

...det var jag skrev!

Allting bra! Jag jobbar och har minsann inte tid att skriva här...;-)  Det är skönt att jag ska gå ner i arbetstid i oktober. Och då ska ni ändå veta att jag älskar mitt jobb och är jätteglad att jag är tillbaka! Men 100% har vi inte jobbat båda två sedan 2003...;-) Det är mycket hej och hejdå i dörren på jobbet!! ;-) Skönt ändå att vi jobbar på samma ställe...

Tänkte bara meddela att jag har fått en kallelse till onkogenetiska i Lund - ni vet dom som har tagit blodprov och kollat om min bröstcancer var ärftlig eller inte. En rätt viktig fråga för mig och inte minst våra två små flickor. Den 30. september ska jag dit.
De varnade för att det kunde dröja. De skulle börja med att kolla de vanligste mutationerna - var det någon av dom skulle det ju inte ta så lång tid. Men om det skulle visa sig att de fick gå igenom alla paren utan att hitta något så kunde det ju ta upp emot 3/4 år. Därför skulle jag inte vänta mig så mycket förrän närmare jul.....  Detta gör ju att jag nu är liiite orolig för att det trots allt ska visa sig att det finns en mutation. Om de inte behövde gå igenom alla...
Aja, jag har ju faktiskt inte egentligen nån anledning att tro nånting. De kanske bara jobbade mycket snabbt? Trycket kanske inte var speciellt stort just nu?  Det lär visa sig! 

I dag har vi varit lediga allihop. Tagit det mycket lugnt och bara myst. Sååå skönt när de senaste dagarna bara flugit förbi. Dessutom känns det lugnt och skönt att klarat mitt slutprov på jobbet. Nu släpps jag snart lös och får sitta och jobba själv. Underbart!

Kram på er allihop!
Elisabeth

4 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att din bröstcancer inte är ärftligt så att era döttrar inte behöver oroa sig. Jag har frågat min läkare om det ska kollas upp ifall min bc är ärftlig eller ej, men då när jag frågade så sa han att det inte var aktuellt just nu. Men jag känner att jag nog skulle vilja veta. Nu har vi visserligen bara söner, men jag har kvinnliga släktingar som är lite oroliga eftersom det är ett par till i släkten som drabbats av bröstcancer och då varit ganska unga.

  Kram kram!

  SvaraRadera
 2. Hei ! Så hyggelig at du skrev !
  Spennede med genetisk undersökelse. Jeg krysser alt jeg har for deg - alle dine tanker on´mkring hvorfor du fikk tid allerede nå - og ikke senere i vinter- betydningen av det. Det er forferdelig når det går i höygir der oppe i knotten. Jeg var faktisk på genetisk i forrige uke- men det var bare det förste mötet- så de må fremdeles ta avgjöresles om de skal ta blodpr eller ikke. Har også en del brystcancer i min fam.
  Så hyggelig at du er norsk ! Hvor lenge har du bodd i sverige ? Jeg har bodd her siden 2003. Min datter er 7 1/2 og sönnen 4 1/2. Leste litt i din blogg- og det er inmari deilig å lese- og kjenne seg igjen. Tankene, fölelsene. Leste om at du har strutsetaktikk- det kjenner jeg jo igjen. Det er vansklig å forstå egentlig hvordan vi egentlig klarar å leve våre normale liv- når paralelt med det finns alt vi nå har värt igjennom- og kunskapen om hva som kanskje kommer. er blitt vant nå til disse to paralelle tilstandene inni meg- detföles egentlig helabsurd- men det går. Det er akkurat slike tanker jeg også trenger å få ut av systemet- og da virket bloggen som et bra sted. Vet ikke om du ser at jeg skriver dette- om du får melding om det? Kanskje jeg burde mailet. ... SLutter i fall su ikke ser dette- men ville jo hilse på ! Hygglig at vi har fått kontakt ! Klem Ingrid

  SvaraRadera
 3. Lycka till i morgon !!!! Ingrid

  SvaraRadera
 4. Hei- igjenn !!
  Ja- jeg har også lest i din blogg- fra begynnelsen- og det er fantastisk- om jeg får bruke det ordet- å kjenne seg igjen- forstå at mitt oppi alt så finns det flere enn bare meg som opplever det samme- som kan forstå akkurat alt som det er. Tror ingen kan det om de ikke har värt " der ". Er kjempe glad for att vi har fått kontakt !
  Så et fint bunadbilde avdeg- koselig.
  Er litt misunnelig på deg som fikk komme i gruppen som skulle pröve den nye behandlingsmetoden på panther- studiet. De prövde tröste meg med at jeg fra förste stund allerede dippet så lavt ned i hvite- det fantes ingen.....at jeg ikke kunnet gått höyere opp i dose uansett. Men du har jo fått 8 kurer....Ja,ja- sånn er det bare- hadde jo glemt det der- men fikk de samme fölelsene når jeg leste det du skrev.
  Håper VIRKELIG ikke du har arvelig cancer. Det er jo helt umennesklig - iom att du jo da kunne ungått cancershiten om du hadde blitt hört på når du for så lenge siden undersökte muligheten om å teste. TvVI TVI
  Mange klemmer fra Ingrid

  SvaraRadera