tisdag 19 april 2011

OK-stämpel igen!...

...såååååå skönt!  Anspänningstiden innan återbesöken blir kortare och kortare - denna gången slog det mig egentligen först då jag satt i bilen på väg från jobbet in till sjukhuset att "shit, proverna kan ju va konstiga!!"
Det var de dock inte! ;-)  Inte en röd siffra nånstans och klämmandet gick rätt snabbt och lätt - dock inte slarvigt! Han känner¨väldigt väl genom både kvarvarande bröst och den opererade sidan - även armhålorna, hals och längs med nyckelbenen känns noggrannt igenom. Inga konstigheter och det känns ju helt underbart!

Dock var min hjärtscint inte utan anmärkning - mitt värde hade gått ner från 62% (hade 67 innan jag påbörjade herceptinet) till 55%... Det är den lägre gränsen för normalvärde. Inte så kul, men enligt onkologen inte heller så oroväckande. Dock skulle jag göra en ny hjärtscint i juni. Känns rätt märkligt att det har gått ner såpass mycket för jag känner mig verkligen rätt så pigg. Förra veckan sprang jag (läs: joggade lätt) 1 mil måndag och onsdag och sedan 7 km lite snabbare på lördagen. Låter ju inte direkt som jag skulle vara på väg att få hjärtsvikt, eller hur?
Ja, ja, nog om det - det lär väl visa sig i juni;-)

Frågan om hur vi skall göra med mitt kvarvarande bröst togs också upp. Tydligen är det inte utan problem som alla dessa inblandade doktorer kommunicerar... Det är remisser hit och begäran om kompletteringar dit och kontentan av det hela är att det drar ut på tiden... Förvånande? Nä, inte särskilt;-)
Nu är det väl så iaf att plastiken har mycket att göra (förvånade?) och därför vill de ju veta hurpass bråttom det är med mitt bröst. Så nu ska genetikern i Lund uttala sig om detta, fast det kan han ju enbart göra via min onkolog. Att prata direkt med plastiken går ju inte för sig! ;-)
Nu låter det kanske som jag är lite irriterad, men se; det är jag inte. Det går ju sin gilla gång och bröstet försvinner väl så småningom. Tanken från plastiken nu är att rekonstruera det ena och sätta in implantat på det andra samtidigt. Vi får väl se - jag ska väl få lov att säga vad jag tycker också innan de ger sig på mig.

Nu är det vår och jag har blivit stämplad OK ännu en gång. Det är helt underbart!

Kram på er allihop!
Elisabeth

6 kommentarer:

 1. GUD så GÖTT.

  Stora kramar // Cecilia

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir för din skull att kollen var OK!Hjärtat repar sig nog så småningom.Skönt att de kollar upp det kontinuerligt.

  SvaraRadera
 3. ÅH Yes!!!!!! Så skönt! Hjärtat kan ju ha rätt att vara lite trött... å andra sidan håller jag med dig. Med den träningstakten kan det ju inte vara någon större fara. Var rädd om dig bara!!!!
  Puss och Kram
  Annika

  SvaraRadera
 4. Härligt Elisabet! Grattis till fina besked. Var rädd om dig!!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Härligt att läsa. Stort Grattis till fina besked. KRAM!

  SvaraRadera
 6. Great blog really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...

  cheap flights to colombo
  flights to colombo
  colombo flights

  SvaraRadera