fredag 9 september 2011

Den 9. september 2006 kl.09.36...

...kom vår andra lilla guldklimp till oss. Agnes föddes och i ett slag var jag plötsligt tvåbarnsmamma. Helt enkelt underbart!!!

Så idag fyllde världens finaste Agnes hela 5 år. Hon har haft en skön dag hemma från dagis med frukost på sängen och paketer. Hon sover nu - mycket nöjd med dagen...

För två år sedan firade vi Agnes födelsedag i Frankrike. En underbar dag - massor av sol och värme. Och inom mej en enorm ångest som åt och åt.
Jag hade upptäckt min knöl bara två veckor innan och då vi åkte på den efterlängtade semestern till södra Frankrike var det med vetskapen (för inom mig var jag helt övertygad om att det var skit) att jag förmodligen hade cancer.
Vi hade tre veckor där som var fyllda av sol och värme, barnskratt, sandiga tår, god mat, långa stränder, gamla slott - och inte minst en dödsångest som hade mig i ett järngrepp.

Nu har det gått två år. Jag kommer så väl ihåg att jag satt på toa där nere och hoppades att jag skulle få uppleva Agnes 5 årsdag. Just då kändes det som att det skulle vara en seger. Och det var/är det ju!
Här sitter jag, två år efter och är otroligt tacksam för att jag kunde pussa mina döttrar godnatt ikväll och få vara med en födelsedag till.
Det är inte självklart. Inte för någon.

Bilden nedan är ifrån idag. Efter mycket regn här nere i Skåne har vi idag haft en helt underbar dag. Det syns på kisandet!! ;-)
Vi har nyss lämnat storasyster Linn på skoldisco och införskaffat festis, chips och dippa. Livet har verkligen lekt idag!


Så med denna soliga bild avslutar jag för idag.

Kram på er allihop, och ta hand om varandra!
Elisabeth5 kommentarer:

 1. Underbart att läsa ditt inlägg med så fint avslut. Vi klarar mer än man tror. Jättefin bild er tillsammans. Kan tänka mig att ni hade en riktig myskväll.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej !

  Så fint bilde- herlig !! Og - ja- det er en fantastisk seier- og ingen selvklarhet- atvi får feiret våre barns bursdager !! Jeg er så glad - for dere- for oss !!!
  Annika og jeg gleder oss til å se dere neste helg !!!!
  Klem Ingrid

  SvaraRadera
 3. Vilken seger, kära du! Och vilken liten goding till tösabit!!!! :-))
  Livet, livet är ju så underbart härligt!!!!! Världens bästa bild.
  Tusen kramar
  Annika

  SvaraRadera
 4. Blir rörd och glad när jag lser dettta. Klart du kommer att uppleva många flera födelsedagar. Härligt! :)

  SvaraRadera
 5. Nicolina och Emelie27 oktober 2011 kl. 13:30

  Hej Elisabeth!

  Vi är två sjuksköterskestudenter som läser vårt sista år nu. Vi har precis avslutat vårt examensarbete, som handlar om kvinnors upplevelser av att leva med bröstcancer. I vår uppsats har vi tagit del av 4 bloggar, och din blogg är en av dem vi har läst.

  Det har värit väldigt givande för oss att läsa din blogg! Om du är intresserad så vill vi gärna ge dig en kopia av vårt arbete, som ett litet tack =)
  Hör gärna av dig till oss; emlihk09@rkh.se

  Mvh Nicolina och Emelie

  SvaraRadera